Bojan Rađenović (©Starsport)
Bojan Rađenović (©Starsport)

Krila raspucana, Lučin briljirao na golu: Voša dominantno krenula u pohod na 10. vezanu krunu

Vreme čitanja: 2min | sub. 17.09.22. | 19:30

Rukometna Superliga Srbije: Novosađani dobili zrenjaninski Proleter sa 34:20 u prvom meču nove sezone

Izgubljeni Superkup Srbije u Loznici pre osam dana nije demoralisao rukometaša Vojvodine koji su ostvarili laku pobedu protiv zrenjaninskog Proletera na Slanoj bari sa 34:20 (21:11) u prvom meču nove sezone u Arkus Superligi.

Razlika u klasi je bila evidentna već u uvodnim trenucima meča, pa se nijednog trenutka nije postavljalo pitanje pobednika. Krila čete Borisa Rojevića su bila raspucana, posebno letošnja pojačanja, Marko Vasić i Miloš Grozdanić. Njih dvojica su postigla skoro polovinu pogodaka devetrostrukog uzastopnog šampiona naše zemlje.

Izabrane vesti

Već posle 30 minuta bilo je +10 – 21:11, pa je u nastavku bilo samo otaljavanje posla. Odličan na golu Novosađana bio je hrvatski čuvar mreže Fran Lučin. Riječanin je sakupio 18 odbrana, dok je pet uspešnih intervencije imao tuniški gollman Idris Idrisi. Vasić je devet puta zatresao mrežu gostiju, a samo je jednom promšio, dok se Grozdanić šest puta upisao u listu strelaca. Po četiri pogotka su postigli pivotmeni, Aleksandar Kurteš i juniorski reprezentativac Srbije Luka Rogan.

Kod Zrenjaninaca, Miloš Pavlović je bio najefikasniji sa šest pogodaka, ali iz čak 14 pokušaja. Nije išlo ni nekadašnjeg reprezentativca Srbije Momira Rnića koji se nije upisao u listu strelaca, a imao je tri promašaja. Čuvari mreže, Miloš Kovačević i Dalibor Breti, sakupili su osam intervencije, skoro ti puta manje od kolega sa suprotne strane.

Nedelja, 16.05: (1,45) Melsungen (8,50) Hanover (3,40)

OVDE pročitajte iscrpnu analizu Superlige Srbije.

Vojvodina je danas dobila rivala u drugoj rundi Evrokupa. U italijanskom obračunu u prvoj rundi, Briksen je bio boji od Sasarija. Posle poraza u prvom meču sa 29:24, domaćin je u revanšu slavio sa 29:20 i obezbedio dvomeč sa Lalama narednog meseca. Na klupi Briksena sedi srpski stručnjak Davor Čutura.

I drugi kandidat za titulu, Metaloplastika, ostavarila je ubedljivu pobedu. Šapčani su dobili Rudar u Kostolcu sa 38:30. Domaćin se držao dobro u prvih 30 minuta (16:17), ali na startu drugog poluvremena tim Vladana Matića je napravio seriju 8:2 i lako upisao prva dva boda u šampionatu Srbije. Juniorski reprezentativac Mateja Dodić sa devet i Vojislav Brajović sa osam golova su bili najbolji kod gostiju. Solidan na golu je bio Darko Arsić sa 10 odbrana. Kod domaćina, Skender Tatari je postigao sedam golova, a Andrija Đorđević i Mihajlo Stevović po šest.

Iznenađenje prvog kola Superlige je pobeda beogradskog Obilića u Leskovcu protiv Dubočice sa 33:32. Vitezove je do dva boda vodio Miloš Topalović, strelac 10 pogodaka.

---------------

Možeš li ti da budeš današnji pobednik i osvojiš put u Katar na Svetsko prvenstvo?

----------------

SUPERLIGA SRBIJE ZA RUKOMETAŠE – 1. KOLO

Subota

Vojvodina - Proleter Zrenjanin 34:20 (21:11)

Dubočica – Obilić 32:33 (16:15)

Topličanin – Kikinda 28:26 (13:12)

Rudar Kostolac – Metaloplastika 30:38 (16:17)

Šamot – Jugović 22:22 (13:12)

Utorak

16.30: Partizan - Radnički K.

17.30: Crvena zvezda – Dinamo P.



tagovi

RK VojvodinaARKUS ligaBoris RojevićRukometna superliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara